historiek

 • 1997 Oprichting van
  CdS
 • 2011 Vestiging van CdS
  te Herstal (Luik) 
 • 2014 Opening van CdS
  Luxemburg
 • 2015 OPTIONS en CdS
  beslissen om zich
  te verenigen
 • 2016 Nieuw gebouw in
  Vorst met eco-dynamisch
  label

ALLES BEGINT IN 1997 …

Alles begint in een schuur van een boerderij te Tourinnes-Saint-Lambert met 2 dynamische ondernemers, Cédric de Surgères en Hughes Terlinden.

HET RESULTAAT?

CdS is uitgegroeid tot de specialist in verhuur van materiaal voor al wie op professioneel vlak evenementen organiseert, voor traiteurs, maar ook voor particulieren die hun avondfeest een speciaal cachet willen geven of zich het leven wat eenvoudiger wensen te maken.

Sinds 1997 verhuurt CdS vaatwerk, meubilair en keukenmateriaal, waardoor het langzaam maar zeker een vaste waarde wordt in de evenementensector.

Inspelend op de behoeften van de klanten, wordt de waaier van producten in de loop der jaren steeds uitgebreider: ijsblokjes, tafellinnen, designmeubilair, verbruiksgoederen, decoratiemateriaal, enz.

Het departement R&D streeft voortdurend naar vernieuwing in het productenaanbod, maar ook in de verpakking en het onderhoud van het materiaal, de afwastechnologie enz. Centraal daarin staat een milieuvriendelijke aanpak, gericht op groene groei.

De knowhow van de onderneming ontwikkelt zich over een alsmaar groter wordend geografisch gebied, want intussen telt CdS drie magazijnen. Na de verhuizing naar Anderlecht in 2006 vestigt het bedrijf zich immers ook in Herstal (Luik) in 2011 en in Luxemburg in 2014. Door deze verruiming van horizon ontpopt CdS zich razendsnel tot een van de Belgische leaders inzake verhuur van evenementenmateriaal.

Deze opmars valt in de smaak bij de onderneming Options, die CdS voorstelt om toe te treden tot de Franse groep, een toonaangevende Europese speler voor verhuur van eventmateriaal. In maart 2015 besluiten CdS en Options hun krachten te bundelen, waardoor CdS zijn productengamma verder kan aanvullen met heel wat nieuwe artikelen op het vlak van vaatwerk, meubilair, decoratieaccessoires enz. Er komt ook een partnership met verhuurder Vaisselle Vintage tot stand
In Brussel wordt het oude gebouw van 9 000 m² geleidelijk aan te klein om aan de toekomstige ambities en projecten te kunnen blijven voldoen. Daarom verhuist deze vestiging in 2016 naar een ecodynamisch gelabeld magazijn te Vorst.

In 2017 viert CdS, dat intussen tot “CdS Options” is omgedoopt, zijn 20-jarig bestaan. Een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de onderneming, te meer omdat Cédric de Surgères en Hughes Terlinden na 20 jaar beslissen om iets anders te gaan doen en de fakkel doorgeven aan Marc-Antoine Parmentier. Hij is sinds 2006 aan de slag bij CdS, waar hij het Luxemburgse dochterbedrijf mee helpt uitbouwen. Deze vestiging is sinds kort in handen van Jeremy Zeijlstra (sedert 2003 bij CdS in dienst), aan wie ook de leiding van onze Luikse dochter is toevertrouwd.